Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γλυκό λεμονι

Γλυκό λεμόνι

Υλικά
  • 20 μεγάλα και χοντρόφλουδα λεμόνια
  • 2 κιλά ζάχαρη 
  • 1 βαζάκι γλυκόζη
  • 3 βανίλιες

Εκέλεση
1) Πλενετε καλά τα λεμόνια και στη συνέχεια τα στεγνώνετε καλά με μία πετσέτα.
2) Σε ένα τρίφτη ξίστε ελαφρά το φλοιό ώστε να φανεί το λευκό μέρος του λεμονιού.
3) Κόψτε κάθε λεμόνι στα τέσσερα και άδειαστε το εσωτερικό τους.
4) Διπλώστε κάθε κομμάτι και στερεώστε το με μία οδοντογλυφίδα.
5) Τοποθέτηστε τα σε μεγάλη κατσαρόλα και βράστε τα 4 φορές από 10 λεπτά πετώντας κάθε φορά το νερό.
6) Αφού πάρει βράση και την τέταρτη φορά στραγγίξτε τα λεμόνια καλά και βάλτε τα σε μία  κατσαρόλα όπου και θα "δέσει" το γλυκό.
7) Πρόσθεστε τη ζάχαρη και "δέστε" το γλυκό σε δύο φάσεις των 15 λεπτών η κάθε μία.
8) Στη δεύτερη φάση ρίξτε τη γλυκόζη 5 λεπτά πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
9) Πρόσθεσε και τις βανίλιες.
10) Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και βάλτε τις φέτες λεμονιού σε βαζάκια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου