Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γλυκό Φιρίκι

Γλυκό κουταλιού φιρίκι


Υλικά

1 κιλό φιρίκια (ζυγισμένα πριν καθαριστούν)
900 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
2 ξύλα κανέλλας
χυμό ενός λεμονιού και νερό για το καθάρισμα
αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μήλα.
Μέσα σε ένα μπωλ, βάζουμε νερό και το χυμό ενός λεμονιού.
Καθαρίζουμε με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι το εσωτερικό τους.
Καθαρίζουμε εξωτερικά τη φλούδα τους.
Ένα-ένα που καθαρίζουμε, το βάζουμε στο μπωλ με το νερό και λεμόνι, για να μην μαυρίσουν. Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα μήλα.
Βάζουμε τη ζάχαρη, τις κανέλλες και το νερό (μισό λίτρο) να βράσουν.
Από την ώρα που αρχίζουν αν βράζουν, χρονομετράμε 3 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 3 λεπτά, ρίχνουμε τα μήλα στο σιρόπι και αφήνουμε να βράσουν κι αυτά μαζί για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα, βράζουμε τα μήλα για άλλα 5-10 λεπτά.
Στο τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού.


Απολαύστε το!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου