Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γλυκό κυδώνι


Γλυκό Κυδώνι


Ένα από τα φθινωπορινά γλυκά που φτιάχνεται στο Πανέμορφο Πήλιο!!!!

Υλικά

1 1/2 κιλό κυδώνια (5 κομμάτια)
7 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
100 γραμ. αμύγδαλα άσπρα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Όση ώρα τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τα βάζουμε μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίζουν. Στην συνέχεια τα κόβουμε φέτες και μετά λεπτά μπαστουνάκια. Συνεχίζουμε να τα έχουμε στο νερό με το λεμόνι. Τα ξεβγάζουμε και αρχίζουμε να τα μετράμε με ποτήρια. Γεμίζουμε το κάθε ποτήρι μέχρι επάνω και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με ίδιο ποτήρι μετράμε και την ζάχαρη. Βάζουμε ένα ποτήρι λιγότερο από όσα βγήκαν τα κυδώνια. Ρίχνω και τα αμύγδαλα. Ρίχνω και τα αμύγδαλα. Σιγά-σιγά το γλυκό μας θα αρχίσει να δένει. Δεν χρειάζετε να σφίξει πολύ, γιατί όσο κρυώνει θα δένει.Το χρώμα του θα γίνει λίγο πιο σκούρο!!


Γλυκό κυδώνι Πηλιορίτικο







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου